- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 8 dkg margarin
- 1 cs. sütőpor
- 1 tojás
- kevés tej, ha szükséges
Mázhoz, krémhez
- 5 evők. rétesliszt
- 2 citrom leve és héja
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- darált dió a tetejére
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, ha szükséges, pici tejjel lazítjuk. Elfelezzük és sütőpapírral bélelt tepsiben két lapot sütünk belőle. (légkeveréses sütőben 150 fokon kb. 20 perc).
A krémhez sűrűre főzzük a lisztet a tejjel, ha kihűlt, hozzáadjuk a 2 citrom levét és héját. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, és szintén a langyosra hűlt krémhez adjuk.
A krém egyik felét a két lap közé kenjük, a másik felét pedig a tetejére, amit végül megszórunk darált dióval.
Minimum egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljon.
A sütőt bekapcsoljuk alsó-felső 180 fokra. 2. A margarint, a csipet sót, a cukrot és a túrót kikeverjük egy mixerrel. 3. Ezután hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet és a süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot tálba tesszük és robotgéppel habosra kavarjuk. Szánjunk rá legalább 5 percet, hogy alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTippek trükkök: Az összeesett piskóta leggyakoribb oka, a túl keményre vert fehérje. Magyarázat: A tojásfehérje hab apró buborékokból áll, és a habosításkor juttatjuk bele a leve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként a kekszet készítettem el. A hozzávalókat egy tálba mértem, kézzel összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével szilikonos sütőpapíron kb. 3-4 mm vékonyra ny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű