menu

Családireceptkönyv.hu

Citromos diós


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 8 dkg margarin
- 1 cs. sütőpor
- 1 tojás
- kevés tej, ha szükséges
Mázhoz, krémhez
- 5 evők. rétesliszt
- 2 citrom leve és héja
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- darált dió a tetejére

Elkészítés:


A tészta alapanyagait összegyúrjuk, ha szükséges, pici tejjel lazítjuk. Elfelezzük és sütőpapírral bélelt tepsiben két lapot sütünk belőle. (légkeveréses sütőben 150 fokon kb. 20 perc).
A krémhez sűrűre főzzük a lisztet a tejjel, ha kihűlt, hozzáadjuk a 2 citrom levét és héját. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, és szintén a langyosra hűlt krémhez adjuk.
A krém egyik felét a két lap közé kenjük, a másik felét pedig a tetejére, amit végül megszórunk darált dióval.

Trükkök, tippek, praktikák:


Minimum egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljon.

Citromos diós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bögrés túrós kuglóf
Bögrés túrós kuglóf

A sütőt bekapcsoljuk alsó-felső 180 fokra. 2. A margarint, a csipet sót, a cukrot és a túrót kikeverjük egy mixerrel. 3. Ezután hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet és a süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vajas piskóta alaprecept – szép magas lesz és nagyon
Vajas piskóta alaprecept – szép magas lesz és nagyon

Elkészítése: A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot tálba tesszük és robotgéppel habosra kavarjuk. Szánjunk rá legalább 5 percet, hogy alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Farkas Vilmos féle piskóta alap
Farkas Vilmos féle piskóta alap

Tippek trükkök: Az összeesett piskóta leggyakoribb oka, a túl keményre vert fehérje. Magyarázat: A tojásfehérje hab apró buborékokból áll, és a habosításkor juttatjuk bele a leve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viki
Kókuszgolyó
Kókuszgolyó

Elsőként a kekszet készítettem el. A hozzávalókat egy tálba mértem, kézzel összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével szilikonos sütőpapíron kb. 3-4 mm vékonyra ny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk