- 6 tojás
- 6 evők. liszt
- 6 evők. cukor
- 2 evők. kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 tk. sütőpor
Locsoláshoz:
- 0,5 dl főtt feketekávé
Krém
- 1 cs. csokoládés pudingpor
- 4 evők. cukor
- 5 dl tej
- 5 dkg csokoládé
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és kihűtjük, majd a tojássárgájához keverjük és hozzáadjuk a lisztet, sütőport is. Beledolgozzuk a tojáshabot és sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk. 180 fokon sütjük 40 percen át. Mikor elkészült meglocsoljuk a kávéval. A pudingot a cukorral és a tejjel összekeverjük, majd főzni kezdjük. Mielőtt levennénk, a tűzhelyről hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét is. Picit hagyjuk hűlni, majd a piskóta tetejére kenjük. Lehűtjük és szeletelhetjük.
Az élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást a sót, a csipetnyi sütőport és j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket az anyagokat összekeverjük, és kerek formába öntjük. A sütőt 180 fokra melegítjük.Kb fél óra kell a sütéshez, és közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, cukrot, tejet, olajat összekeverni. Hozzáadni a lisztet, sütőport, reszelt citromhéjat, csokidarabokat. A tészta negyedébe kakaóport lehet keverni, így lesz márványos.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 3 literes fazékba 2 dl vizet öntünk és hozzáadjuk a zsírt meg a csipet sót. Ha a zsír elolvadt és a víz forr, egyszerre hozzáöntjük a lisztet, és fakanállal addig keverjük, am...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Közepes