menu

Családireceptkönyv.hu

Csokoládétorta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 6 közepes tojás,
- 6 ek kristálycukor,
- 5 ek liszt,
- 1 ek holland kakaópor,
- 1/4 cs sütőpor,
A krémhez:
- 2 cs csokoládés pudingpor,
- 3 dl tej,
- 3 dl víz,
- 12 dkg kristálycukor,
- 2 dl habtejszín,
- 1 cs habfixáló,
- kb. 15 dkg sárgabaracklekvár,
- 3-4 evőkanál darált dió,

Elkészítés:


Először a csokoládés krémet készítjük el: a pudingporokat kevés tejben simára keverjük. A többi tejet a vízzel és a kristálycukorral keverve felforraljuk, majd folyamatos keverés közben beleöntjük a pudingos keveréket és közepestől kisebb lángon sűrű krémmé főzzük (közben persze még mindig folyamatosan keverjük). A lábast hideg vízre állítva, kevergetve kihűtjük a krémet.
A tejszínhabot a habfixálóval előírás szerint kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz, majd lefóliázzuk és betesszük a hűtőbe egy kicsit dermedni.
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd fokozatosan hozzáadjuk az előzőleg összekevert lisztet + sütőport + kakaóport. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját is. Kivajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük és előmelegített 180 fokos hőlégkeveréses sütőben kb. 9-10 perc alatt megsütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, ezért végezzünk tűpróbát!) A megsült piskótát egy fa táblára borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni! (Ez egy vékony nagy piskótalap.)
A kihűlt piskótát 3 egyenlő lappá vágjuk (függőlegesen vágjuk). Megkenjük az egyiket a baracklekvár felével, erre pedig kenünk néhány evőkanálnyi csokikrémet. Erre jön a másik piskótalap, majd a lekvár másik fele, erre ismét néhány evőkanálnyi csokikrém, végül a harmadik piskóta lap.
Körbekenjük a torta oldalait és tetejét is krémmel. Az oldalait meghintjük darált dióval, a tetejére pedig csillagcsöves nyomózsákból nyomunk krémet díszítésként.
Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy megdermedjen egy kicsit és szépen lehessen szeletelni.

Trükkök, tippek, praktikák:


38x28 cm-es tepsihez

Csokoládétorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lehetetlen pite
Lehetetlen pite

Mindent összekeverek (nem kell felverni a tojást) kivajazott tepsibe öntöm és 170 °C-os sütőben kb 45 perc alatt kisütöm (amikor nem hullámzik a teteje mozgatásnál, akkor van kés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sült almás, karamelles creme brülée
Sült almás, karamelles creme brülée

Az almának kivágjuk a magházát. A fala így kb. 0,5 cm lesz. Az oldalát és alját nem szabad kivágni. Az almát csak félig hámozzuk meg. A hozzávalókat összekeverjük. Csőrös edénybe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Karamellás muffin
Karamellás muffin

Mindent össze keverünk, majd 180 °C-on 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt, a közepéből kiskanállal kiszedünk, oda töltjük a karamell szószt, majd vissza fedjük a kiszedett darabkával....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Mennyei almás-karamellás fordított süti
Mennyei almás-karamellás fordított süti

Az almákat hámozd meg, szedd ki a magházukat, és szeleteld fel. Csepegtess rájuk citromlevet, így nem barnulnak meg. Serpenyőben olvaszd meg a vajat, karamellizáld meg benne a barn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk