- 6 tojás
- 14 dkg cukor
- 14 dkg darált dió
- másfél evők. liszt
- 1 tasak sütőpor
- rumaroma
Krém
- 25 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 6 tk.instant kávé
- 3 evők. tej
- 15 dkg vágott dió
A tetejére
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 teásk. vaj
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a krémet. A vajat kikavarjuk. A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. A vaníliás cukrot és a kávéport a tejjel simára kavarjuk, majd a tojássárgájához adjuk. A krémet lassanként adjuk a vajhoz, folyamatosan kavargatjuk. Majd a vágott diót is belekeverjük. A tészta tetejére kenjük a krémet és félórára hűtőbe tesszük. A csokoládét felolvasztjuk, a vajat is hozzáadjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, majd szeleteljük.
Tészta elkészítése: Egy tálba öntjük a kefirt, kókuszzsírt, mézet, tojást. Jól el kell keverni, utána belerakni a többi hozzávalót. Lágy masszát kell kapni. Kb 30x40-es tepsit ki k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. 600 g búzaliszt (BL55), 150 g kristálycukor, 1 teáskanál őrölt vanília, 30 g kakaópor - holland, 12 g sütőpor 2.Majd hozzáa...
Elkészítési idő: 75perc +2óra Nehézség: Közepes1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát 10 percre a fagyasztóba tesszük. A vajjal az elején legyünk türelmesek, szépen morzsolgassuk, hamar megolvad a kezünk nyomán, és reme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne raga...
Elkészítési idő: 12 perc Nehézség: Könnyű