- 50 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 25 dkg kristálycukor,
- 1 sütőpor,
- 2 db tojás+1 tojás kenéshez,
- 1 cs vaníliáscukor,
- maréknyi darált dió,
- 1 ek kristálycukor,
- 1 ek kakaópor,
- lekvár,
A margarint, a tojást, a kristálycukrot kikavarjuk. A liszthez keverjük a sütőport, majd összegyúrjuk a két anyagot. Elfelezzük, és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót. Külön-külön folpackba csomagoljuk és hűvös helyen pihentetjük 1 órát.
A kakaós tésztával kezdjünk. Jó ha két sütőlappal dolgozunk, mert gyorsan kisülnek a tészták. Tegyünk sütőpapírt a tepsibe. Kb. 3 mm vastagra nyújtsuk ki a tésztát. Szaggassuk ki a formával, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük a tepsire. A sütőt 170C fokra melegítsük elő. 10-12 perc alatt sül meg a tészta. Számoljuk, hogy mennyi kakaósat sütünk, mert ugyanannyi világosat kell sütni. A világos tésztát ha kiszaggatjuk, akkor lekenjük tojással, és megszórjuk darált dió és kristálycukor keverékével. Legegyszerűbben úgy jó csinálni, hogy a tenyerünkre teszünk egy tésztát, lekenjük tojással, majd belefordítjuk a dióba. Ha kisült mind akkor savanykás lekvárral ragasszuk össze. Aznap még kemény, de másnapra nagyon finom puha lesz. Fém, vagy műanyag zárható dobozban 3 hétig is eláll. Érdemes dupla adagot készíteni, mert gyorsan fogy! A dupla adagból 127 db lett!
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőben rózsa...
Elkészítési idő: 40 perc+12 óra Nehézség: Könnyűlink
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, majd hozzákeverjük az aszalt narancs- és citromkockákat is és meglocsoljuk őket a rummal. Kb. fél órára félretesszük had szívják magukba az...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes