- 30 dkg liszt,
- 25 dkg puha vaj + egy evőkanál lágy vaj,
- 1 ek. ecet (nálam 15 %-os),
- 6 ek. hideg víz,
- csipet só,
- töltéshez ízlés szerint lekvár,
- forgatáshoz vaníliás porcukor,
A vízbe belekeverjük az ecetet. A liszthez hozzáadjuk a 25 dkg vajat, sót és az ecetes vízzel tésztát gyúrunk.
Kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük az evőkanálnyi puha vajjal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Minimum egy-két órára a hűtőbe tesszük (nálam volt 3-4 is). Eredeti recept szerint jót tesz az éjszakai pihenés.
A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A lehűlt, pihentetett tésztát 3-4 mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk. Csíkokra, majd háromszögekre vágjuk. Mindegyik tésztára lekvárt teszünk és kifli formára feltekerjük, tepsire tesszük. Kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd langyosan vaníliás porcukorba forgatjuk.
Az ecet ízét nem lehet érezni. Javítja a tészta rugalmasságát, nyújthatóságát. Nem kell a tésztába plusz cukor, elég ami a beforgatáshoz szükséges.
kókusz reszeléket a sűrített tejjel jól össze dolgozzuk, hűtőbe tesszük. Kicsit később megformázzuk, csoki a tetejére és kész :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összegyúrjuk és egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük. A pihentetett tésztát 2 lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot belehelyezzük a kikent, lisztezett tepsibe, me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl hideg tejjel elkeverjük a pudingport és a kakaót, a többi tejet felforraljuk. a pudingos kakaós tejhez hozzáadagoljuk apránként a felforralt tejet, majd visszatesszük a tűzre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű