- 12 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 60 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 citrom héja
- 2 dl tejföl
- 1 cs. sütőpor
Krém
- 5 tojás sárgája
- 50 dkg tehéntúró
- 12 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- 1 cs. vaníliás cukor
- 50 dkg eper
Hab
- 5 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
A szoba hőmérsékletű vajat összekeverjük a többi hozzávalóval. Ha szükséges, annyi lisztet adunk még hozzá, hogy elváljon az edény falától. Belenyomkodjuk egy közepes tepsibe, és 180 fokos előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
A túrós töltelék hozzávalóit összedolgozzuk, az elősütött tésztán egyenletesen elosztjuk, majd az eperszemekkel kirakjuk. 30 percig sütjük.
A habhoz a tojásokat a cukorral felverjük, befedjük vele a süteményt, és még 5-6 percig sütjük. Kihűlés után vizes késsel felvágjuk.
A tészta hozzávalóit az alma kivételével egy tálba tesszük és csomómentesre kikeverjük. A végén belekeverjük a reszelt almát is. A palacsinta sütőt forróra hevítjük és a tésztából...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a lisztet, a sütőport és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd rászórjuk az epre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot felfőzöm a tejben a cukorral, majd hagyom kihűlni. Ha kihűlt hozzáadom kókuszreszeléket (kicsit hagyok a tetejére díszítésnek), majd 4 dl tejszínből lágy habot verek és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felsorolt hozzávalókat összekeverjük úgy, hogy sima tészta legyen. Vajazott-lisztezett tepsiben kisütjük. Megtölthetjük pudingos krémmel, lekvárral, tetejét leönthetjük rumos m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű