– 5 db tojás,
– 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg),
– 1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl),
– 1 bögre habtejszín,
– fél bögre porcukor (10 dkg),
– 5 dkg vaj,
– 1 csipet só,
– 1 csomag vaníliás cukor (10 g) vagy 1 teáskanál vaníliaaroma,
– vaj a sütéshez,
A vajat langyosra olvasztjuk.
A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk a vajat is.
A hagyományos palacsintához hasonlóan sütjük meg őket, azzal a különbséggel, hogy a palacsintákat kisebbre sütjük. Vagyis a szokásos egy merőkanál helyett háromnegyed merőkanálnyi tésztát öntünk a palacsintasütőbe.
A sütéshez használt vajat csak melegítjük, hevíteni tilos, mert elég! Fontos, hogy félrehúzzuk a palacsintasütőt a tűzhelyről, amikor beletesszük a vajat (kb. egy szűk mokkáskanálnyi mennyiséget minden palacsinta előtt!). Ami még lényeges, hogy csak közepes fokozaton süssük őket.
Ha a széle megszilárdul (nem ragad) már fordíthatjuk is.
Simán vaníliás cukorral meghintve is megállja a helyét, de természetesen tölthetjük, locsolhatjuk kedvünkre. Nem nyúlhatunk mellé!
Az íz hatást tovább gazdagíthatjuk, ha a tésztához keverünk fél deciliter rumot vagy borpárlatot, reszelt narancs-és citromhéjat.
A csokoládét gőzfürdő felet megolvasztjuk, és 1 dl tejszínt öntünk hozzá, majd a vajat is beleolvasztjuk, és jól elkeverjük. A robotgép táljába öntjük, ha kissé lehűlt, majd egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverjük és előmelegített sütőben sütjük. Ízlés szerint tölthetjük és bevonhatjuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és a mézet összeolvasztjuk, langyosra hűtjük. A lisztet tálba mérjük, beletesszük a szódabikarbónát, a sót. Hozzáöntjük fokozatosan a tejet, közben kézi habverővel keverg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A joghurtot is belekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, a vaníliaaromával ízesítjük. A tészta...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű