- 3 tojás
- 120 g fehér csokoládé v. étcsokoládé
- 120 g sótlan krémsajt
Válasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját. A tojások fehérjét tegyük a hűtőbe. Ez alatt az idő alatt a fehér csokoládét gőz felett olvasszuk fel, adjuk hozzá a krémsajtot és a tojássárgáját, majd keverjük jó alaposan össze. Vegyük ki a fehérjét a hűtőből és verjük kemény habbá. Végül keverjük össze a két keveréket. Egy 15 cm átmérőjű tepsi alját kenjük meg egy kevés olajjal és öntsük bele a keverékünket. Mozgassuk meg többször is, hogy távozni tudjon a levegő a tésztából.
Egy nagyméretű tepsi közepébe helyezzük a kis tepsit és a nagyobbat öntsük fel vízzel. 15 percen át 170 fokon, majd újabb 15 percig 160 fokon süssük, majd kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk bent további 15 percre.
Végül vegyük ki a sütőből. Várjuk meg, amíg kihűl, szórjunk rá porcukrot.
Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral,lágy margarinnal,hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport,joghurtot,és a citromot. Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 C-on 20-25 per...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kalácsot felszeleteljük. A szilvákat kimagozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, majd összekeverjük a szilvalekvárral A tojások sárgáját a vaníliás cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A csokoládét törjük darabokra, majd tegyük egy habüstbe, ami elfér egy gyorsforralón. 2. Melegítsünk a gyorsforralóban vizet, de a víz nem érjen a habüstig. A lényeg, hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojást verjük fel a választott édesítőszerrel, majd fokozatosan adjuk hozzá a kókuszolajat. Ezután keverjük össze a száraz alapanyagokat, vagyis a zabpelyhet, a kókuszlisztet, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz