- O.5 kg liszt,
- 2 dkg friss élesztő vagy egy csomag porélesztő,
- 1 dl tej,
- 1 t.k.cukor,
- 1t.k.só,
- kb 3.5 dl kefír,
- kis olaj a formázáshoz,
- bő olaj a sütéshez,
Felfuttattam az élesztőt 1 dl langyos tejben.
A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverem, átgyúrom és meg helyen lefedve kelesztem.
Miután megkelt a tészta, gombócokat formázok belőle és ismét lefedve még 10-15 percet kelesztem.
Végezetül nagyjából kör alakúra nyújtom és forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütöm.
Ebből a mennyiségből 6 db sütöttem ki.
A gombafejeket megmosom és fűszerezem. A szezámmagot összekeverem a zsemlemorzsával. Lisztbe, felvert tojásba, majd morzsába mártom a gombafejeket. Bő, forró olajban kisütöm. Rizzs...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűAz alaposan lehűtött tejszínből habot verünk, félretesszük. Két keverőtálat meleg vízfürdő fölé helyezünk. Az egyik keverőtálban megolvasztjuk az összetördelt csokoládét, a másikba...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHALFÜSTÖLŐ PÁC KÉSZÍTÉSE Mielőtt a halak füstölésére kerül sor, azokat érdemes bepácolni. Az alap páclé 2 liter vízből, 1 evőkanál cukorból és 3-4 evőkanál sóból áll. Ehhez adha...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: KönnyűAz anyukám anyagcsere-egyensúlya teljesen felborult, és egy eléggé ronda seb formájában mutatkozott meg a rák a fejbőrén. Gyakran vérzett, sebesedett, újra és újra. A seb olykor há...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű