Hozzávalók 3 laphoz:
- 6 tojásfehérje,
- 6 kanál cukor,
- 2 és fél kanál liszt,
- 150 gramm mogyoró vagy darált dió,
Hozzávalók a sárgakrémhez:
- 10 tojássárga,
- 10 kanál cukor,
- 3 ek. liszt vagy kukoricakeményítő,
- 20 gramm vaníliás cukor,
- 340 ml tej,
- 170 gramm vaj,
- 1 vanília esszencia,
Hozzávalók a ropogós krémhez:
- 200 gramm + 4 kanál karamelizált cukor,
- 130 gramm mogyoró vagy őrölt dió,
- 200 ml folyékony habtejszín,
A díszítéshez:
- Mogyoró vagy dió,
- tejszínhab,
- karamelizált cukordarabkák,
A lap elkészítése:
A mennyiségek 3 lapra vannak számítva, de mivel külön fogjuk megsütni őket egy laphoz ennyi jár: 2 tojásfehérje, 2 kanál cukor fél kanál liszt, 50 gramm mogyoró vagy dió. A tojásfehérjéket jól felverjük, apránként hozzáadjuk a cukrot és addig verjük amíg homogén lesz. Ekkor elkezdjük hozzáadni a lisztet majd a mogyorót. Egy 20 cm átmérőjű tepsibe tesszük, körülbelül 25 percig sütjük. A többi lapot is ugyanúgy elkészítsük.
A sárgakrém elkészítése:
A tojássárgákat egy közepes nagyságú edénybe tesszük, majd a tűzhelyen kis lángon elkezdjük összekeverni a cukorral, liszttel majd hozzáadjuk a vaníliáscukrot és végül a tejet. Addig főzzük amíg kemény és homogén lesz a krém. Hűlni hagyjuk. Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a felhabosított vajat apránként.
1, 5 dl tejszínt felforralunk egy csomag vaníliás cukorral, kicsit hagyjuk hűlni. Közben 20 dkg csokoládét gőz fölött felolvasztunk, belekeverünk 3 dkg vajat vagy margarint, 2 ev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét gőz felett olvaszd fel, majd tedd félre. A puha vajat keverd habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, dolgozd hozzá az egész tojást, utána pedig a lisztet is. Ha a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezdjük a krémmel. Hőálló tálba pakoljuk a feltördelt csokit, a kockázott vajat, rászórjuk a porcukrot, és felöntjük tejjel/tejszínnel, illetve adhatunk hozzá kevés rumot. Egy lába...
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: KözepesÁttörjük gondosan a tehéntúrót, majd összegyúrjuk a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet só belekerülhet, és állni hagyjuk 3-4 órát is, hogy megdagadjon a búzadara. Ha rendbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű