- lencse,
- burgonya,
- ételízesítő,
- só,
- pirospaprika,
- babérlevél,
A lencsét főzés előtt 1 nappal beáztatom. Mielőtt feltenném főzni, többször átmosom, úgy hogy a szemeket egymáshoz dörzsölöm, így a héja, ami puffádást okoz leválik. A beáztatott lencse sokkal hamarabb megfő.
Vízbe felteszem főni, úgy hogy a víz legalább egy ujjnyira ellepje. Beleteszem a karikára vágott burgonyát és a fűszereket, kivéve a pirospaprikát. Amikor a burgonya megfőtt, kiveszem, villával összetöröm és visszateszem a főzelékbe. Én rántás helyett így sűrítem. Ekkor rakom bele a pirospaprikát is. Ezután készre főzöm.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát (1-2 mokkáskanál ízlés szerint). Hozzáadjuk a kockára vagy vékony karikár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük fel a sárgaborsót főni az apróra vágott vagy reszelt hagymával és egy kis sóval a megadott vízmennyiség felében. Ha felforrt, vegyük közepesre a lángot, és főzzük a borsót p...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet felkockázzuk, és picit megsózzuk. A brokkolit szétszedjük, a burgonyát megpucoljuk, és apróra kockázzuk. Egy kis serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk rajta a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűOlajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával és a tököt beletéve megsózzuk. Fedő alatt, időnként megkeverve a tököt saját levében puhára pároljuk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű