- burgonya,
- fokhagyma,
- 2 paprika,
- lila káposzta,
- aszalt szilva,
- alma,
- vörösbor,
- hagyma,
- paradicsom,
- libacomb,
- libamáj,
- babérlevél,
- sáfrány,
- borókabogyó,
- bors,
A tepsibe teszünk 4 evőkanál libazsírt, 2–3 fej felkarikázott hagymát, feldarabolt paprikát és paradicsomot, erre ráhelyezzük a libacombokat és alufóliával lefedve 40–50 percig, sütjük. A libamájat babérlevéllel, sáfránnyal, fokhagymával, borssal, borókabogyóval, ételízesítővel lassú tűzön libazsírban sütjük. A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük, és dinsztelt hagymával összetörjük. Lábasban 1 fej hagymát olajon megdinsztelünk, hozzáadjuk a reszelt lila káposztát, pároljuk, amikor egy kicsit összeesett aszalt szilvát, almát és kb. 1 dl vörösbort adunk hozzá és készre pároljuk. Hagyma helyett reszelt almával, reszelt birsalmával vagy apróra vágott aszalt szilvával is párolhatjuk a káposztát.
A meggyet kimagozzuk, botmixerrel pürésítjük, majd átpasszírozzuk. Az így kapott püréből egy kisebb lábasba kimérjük a 150 grammot. Ehhez hozzáadjuk a 40 g cukrot, a mézet és a cit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát felöntjük a borral és a annyi vízzel, hogy épp ellepje. Beletesszük a cukrot és a fűszereket, kb. fél órán keresztül főzzük. Kihalásszuk a citromhéjdarabkákat és botmix...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Összenyomkodjuk, és a tejföllel jó alaposan kikeverjük. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűPucoljuk meg, majd reszeljük le, vagy daráljuk le a sárgarépát. Egy tálba mérjük ki a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fahéjat, keverjük össze. Egy másik tálban a tojásoka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű