- 0,70 kg libamáj,
- 0,25 l főzőtejszín,
- 0,05 kg zselatin,
- só,
- majoránna,
- őrölt feketebors,
- 0,05 l tokaji bor,
- 0,02 l konyak,
- 0,20 kg lekvár,
A libamájat egy centis kockákra vágjuk, beletesszük egy tálba, majd hozzáadjuk a tejszínt, a zselatint, a fűszereket, a bort és a konyakot. Ezeket összekeverjük, és egy alufóliával kibélelt, olajozott őzgerincformába öntjük. A tetejét egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 160 fokon egy órán keresztül sütjük. Majd, amikor kihűlt, a hűtőben kidermesztjük. A formából és az alufóliából kivéve felszeleteljük, végül lekvárral és pirítóssal tálaljuk, gyümölcsökkel díszítjük.
A szárított, felaprított chilit és a vékonyan felszeletelt fokhagymát kevés olajon magas falú serpenyőben dinsztelni kezdjük kislángon. Amikor épp csak meleg az olaj, érezzük az ar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot vágjuk közepesen vastag szeletekre, helyezzük tűzálló tálba. Karikázzuk rá a paradicsomokat, szórjuk meg a kakukkfűvel, locsoljuk meg olívaolajjal. 230 °C-ra melegített sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 db szép karfiolt megtisztítunk, sós vízben megfőzzük, lesziikasztjuk . 12 dk.vajat habosra kikerverünk. 4 tojás sárgát, 2 1/2 dl tejfelt, 15 dk. reszelt sajtot, 15 dk. apróra vág...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csíkokra vágott kelkáposztát kevés zsiradékon megpárolom, hozzáadom a majorannát, ételízesítőt, sót, borsot majd egy kevés fűszerpaprikát. Felöntöm annyi vizzel, hogy ellepje maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű