menu

Családireceptkönyv.hu

Libamáj terrine


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 0,70 kg libamáj,
- 0,25 l főzőtejszín,
- 0,05 kg zselatin,
- só,
- majoránna,
- őrölt feketebors,
- 0,05 l tokaji bor,
- 0,02 l konyak,
- 0,20 kg lekvár,

Elkészítés:


A libamájat egy centis kockákra vágjuk, beletesszük egy tálba, majd hozzáadjuk a tejszínt, a zselatint, a fűszereket, a bort és a konyakot. Ezeket összekeverjük, és egy alufóliával kibélelt, olajozott őzgerincformába öntjük. A tetejét egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 160 fokon egy órán keresztül sütjük. Majd, amikor kihűlt, a hűtőben kidermesztjük. A formából és az alufóliából kivéve felszeleteljük, végül lekvárral és pirítóssal tálaljuk, gyümölcsökkel díszítjük.

Libamáj terrine

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Előételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gabriella
Gambas al pil-pil / Pil-pil garnéla
Gambas al pil-pil / Pil-pil garnéla

A szárított, felaprított chilit és a vékonyan felszeletelt fokhagymát kevés olajon magas falú serpenyőben dinsztelni kezdjük kislángon. Amikor épp csak meleg az olaj, érezzük az ar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kakukkfüves paradicsommal sült feta
Kakukkfüves paradicsommal sült feta

A sajtot vágjuk közepesen vastag szeletekre, helyezzük tűzálló tálba. Karikázzuk rá a paradicsomokat, szórjuk meg a kakukkfűvel, locsoljuk meg olívaolajjal. 230 °C-ra melegített sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Karfiol felfújt
Karfiol felfújt

2 db szép karfiolt megtisztítunk, sós vízben megfőzzük, lesziikasztjuk . 12 dk.vajat habosra kikerverünk. 4 tojás sárgát, 2 1/2 dl tejfelt, 15 dk. reszelt sajtot, 15 dk. apróra vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Adrien
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A csíkokra vágott kelkáposztát kevés zsiradékon megpárolom, hozzáadom a majorannát, ételízesítőt, sót, borsot majd egy kevés fűszerpaprikát. Felöntöm annyi vizzel, hogy ellepje maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk