Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésoldalas,
- 2 fej vöröshagyma,
- 6 gerezd fokhagyma,
- 2 tk őrölt fűszerkömyén,
- 2 tk majoranna,
- 1 tk lestyán,
- 4 ek sertés sült zsír,
- 3 szelet füstölt szalonna,
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors,
Elkészítés:
A húst alaposan besózom, megszórom az őrölt köménnyel.
2 ek zsírt felolvasztok, belekeverem a reszelt fokhagymát, bekenem vele a besózott, köménnyel megszórt húst, megszórom majorannával, lestyánnal, frissen őrölt tarka borssal.
Ráhalmozom a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, hozzáadok még két evőkanál zsírt, rápakolom a bevagdalt szalonnát, öntök rá egy dl vizet, befedem és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 30 percet sütöm, majd visszaveszem a hőmérsékletet 150 fokra, marad a légkeverés és további 5-6 órát sütöm! A sütési idő sütőnként változhat és függ a hús vastagságától is.
Ízlés szerint párolt rizzsel, krumplipürével, friss saltával, savanyúsággal kínálom.
Mi nagyon szeretjük hozzá az édesburgonya pürét és az uborkasalátát.
1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és üvegesre megpirítjuk. 2. A húst sózzuk, borsozzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, és hirtelen mindkét oldalát megsütjük. 3. Kivessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A paprikákat megmossuk, gallérkájukat körbevágjuk, majd csumájukkal együtt kiemeljük a paprikákból (A), az ereket és magokat is eltávolítjuk a belsejükből. 2. A töltelékez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmosom, majd csíkokra vágom. A szalonnát is felcsíkozom, a fokhagymát meg pucolom és apróra vágom. Egy lábosba teszem a szalonna darabokat és egy kicsit átpirítom, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt dörzsöljük be az olaj és a fűszerek keverékével és egy éjszakára tegyük hűtőbe lefóliázva. Másnap tegyük egy serpenyőbe, forró olajba és kevés víz hozzáadásával egy „kérg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes