- 1 fej káposzta,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 üveg sűrített paradicsom,
- só,
- 3 ek. cukor,
- 3 ek. liszt,
- 2 ek. olaj,
- 1 tk. pirospaprika,
A paradicsomos káposzta elkészítéséhez a káposztát és a vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk.
Zsíron lepirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a káposztát. Felöntjük annyi paradicsomlével, hogy jól ellepje (a sűrített paradicsomot a felhasználás előtt vízzel felöntjük és simára keverjük). Sózzuk, felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve puhára főzzük a káposztát.
A lisztből és az olajból világos, zsemleszínű rántást készítünk. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát. A rántást kicsit hűlni hagyjuk, majd felengedjük a káposzta levével, simára keverjük, végül állandó keverés mellett a káposztához öntjük.
A paradicsomos káposzta főzésének legvégén belekeverjük a cukrot, és folyamatosan kevergetve még addig főzzük, amíg sima szószt kapunk és kellően besűrűsödik.
Sült oldalassal vagy sült hússal, esetleg fasírttal kínáljuk.
A sárgaborsót előző este átválogatom, beáztatom. Másnap annyi tiszta vízben teszem oda főzni, amennyi kb. bő ujjnyira ellepi. Sózom, amikor felforr, a fehér habját fémszűrővel l...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűLencsefőzelék 25 dkg lencse 1 kis fej vöröshagyma 1 evőkanál só 1 babérlevél 2 púpos evőkanál liszt 1-2 csepp ecet só, bors,, őrölt kömény 2 dl tejföl liszt A lencsét...
Elkészítési idő: 8 ÓRA Nehézség: Közepesmosás. darabolás. főzés .
Elkészítési idő: 10 Nehézség: Könnyűa
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű