Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 2 dl tej,
- 3 dkg élesztő,
- 1 tk. cukor,
- 2 tk. só,
- 1 dl olaj,
- 1 tojás a kenéshez,
A sós mázhoz:
- 3 kanál liszt,
- 1 kk só és annyi víz, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk belőle,
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
Duplájára kelesztjük, kis golyókat formálunk belőle, majd hosszú rudakat sodrunk belőle. Ezeket perec alakúra formáljuk, majd 200 fokon megsütjük.
Amikor piros kivesszük és ráöntjük a sós mázat.
Amikor ez kész, egy picit még visszatesszük a sütőbe, hogy a máz rászáradjon.
Az élesztő,1 ek liszt, kis tej és 10 perc alatt futtassuk fel. A lisztet a sót, a tojást, az olajat, és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze. Dagasszuk egy szép sima tésztává...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit beleöntjük a kenyérsütőgépbe, majd a dagasztás-kelesztés (kb. 1,5 óra) programot elindítjuk. Ha megkelt, vékonyra nyújtjuk. A két fokhagymát összetörjük, és...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés cukros tejben megkelesztjük és jó kelt-tésztát csinálunk, langyos helyen kétszeresére kelesztjük és jól kizsírozott nagy /gáz/ tepsibe helyezzük. Amíg kel a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt és 2 dl langyos tejet. Dagasztó géppel a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz