- 1 l tej
- 3 ek. cukor
- 1 cs. csokoládé ízű pudingpor
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg vaj
- rum
- kókuszreszelék vagy tejszínhab
- 20 dkg babapiskóta
A babapiskótát egy jénai tálba lerakom, meglocsolom rummal és megszóróm mazsolával. A pudingot a csomagoláson előírt utasítás szerint megfőzzük a tejjel és a cukorral. Még melegen elkeverem benne a vajat. Amikor a puding elkészült, ráöntjük a piskótára, és elegyengetjük.
A tetejét megszórjuk a kókuszreszelékkel, hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük 3-4 órára.
Tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
A tészta hozzávalóit gesztenye massza+darált keksz +porcukor+1 cs vanília cukor+tejjel jól összedolgozzuk.A krémes port a tejel jól kikavarjuk.A gesztenye masszánkat tepsibe nyomk...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Nehéz1. A tojásokat felverem egy tálban 2. Hozzáadom a lisztet, majd a tejet és a szódát 3. Hozzáadom a sót és cukrot 4. Belekeverem az olajat 5. Pihenni hagyom fél órát
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1. A palacsintatésztához hasonlóan keverd össze a lisztet, tejet és a tojássárgákat. 2. A tojásfehérjékből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a masszába. Tegyél a tésztába egy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTészta elkészítése: A diót őröld le finomra, keverj bele egy pici mézeskalács fűszerkeveréket, egy mokkáskanálnyi szódabikarbónát. A tojásokat válaszd szét. A fehérjét ver...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű