A piskótához
40 g búzaliszt
3 db tojás
35 g kristálycukor
3 g sütőpor
10 ml étolaj
Rétegezni
460 g barack konzerv
A krémhez
400 ml barack konzerv leve
80 g pudingpor (vaníliás)
250 g tehéntúró
50 g kristálycukor
500 ml tej
Egy tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral. Vékonyan beleszeleteljük a barack konzervet. A vaníliás pudingport elkeverem 2 dl tejjel, a maradékot és a konzerv levét felforralom, majd megfőzöm benne a pudingot, végül beleteszem a cukor és a túrót, majd alaposan elkeverem. Ráöntöm még melegen a barackra. A tojásból, lisztből, sütőporból piskótát keverünk, A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojások fehérjét, és sárgáját szétválasztjuk A tojás fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük.Hozzákeverjük a tojások sárgáját. Hozzáöntjük az olajat, és a sütőporral korábban összekevert lisztet. A piskótatésztát a tortaformába, a pudingos rétegre öntjük. 180 C fokon 40 perc alatt, légkeverés nélkül megsütjük
A liszten kívül minden hozzávalót összekeverjük, és gőz fölött melegítsük. A tűzről levéve hozzákeverjük a szódabikarbónával kevert lisztet. Fél órát pihentetjük, majd 4 felé oszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA krémhez a cukrot hozzáadjuk a tejhez, majd felforraljuk. Melegen hozzákeverjük a többi alapanyagot és alaposan eldolgozzuk. A lapokat egyenként megkenjük a meleg krémmel. A me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét, a vajat vagy margarint és a cukrot habosra keverjük, csipet só, majd belekeverjük a diót, és végül a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Zsírozott, lisz...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: Könnyű