190 g liszt
100 g cukor
30 g cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál ( szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
5 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet
1 teáskanál vanília kivonat
1 csésze (240 ml) forró vízzel
A krém:
200 g félédes csokoládé, apróra vágott
1/2 csésze (120 g) tejszín
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 20 cm-es tortaformában keverjük össze a lisztet, cukrot, kakaóport, szódabikarbónát és a sót. Adjuk hozzá az olajat, ecetet, vanília aromát és a forró vizet és a habverővel
keverjük össze újra. .Egyenletesen oszlassuk szét , és süssük 25-30 percig, tűpróbáig
Hagyjuk kicsit hűlni, és távolítsuk el az oldalát Készítsük el a csokoládé ganache-t. Melegítsük fel a tejszínt egy kis serpenyőben, . Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét, majd keverjük simára. Öntsük a torta tetejére és egy kanál segítségével alakítsunk ki virág formát a krémből
http://www.homecookingadventure.com/recipes/crazy-cake-with-chocolate-ganache
A túrós a joghurttal és egy kis tejjel összeturmixolom, majd hozzá adom a többi hozzávalót is. Hígabbra is lehet, ha több tejet adunk hozzá.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, majd három részre veszem és az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport. A két sárga lapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet, a tejet és a cukrokat összekeverjük és a megmosott rizst megfőzzük benne. A mikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a puha margarint, a reszelt citromhéjat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. Elkészítés Tészta: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük. A túrót el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű