menu

Családireceptkönyv.hu

Csokoládéval töltött majomkenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
20 g vaj
250 ml tej
80 ml víz
60 g kristálycukor
7 g élesztő (instant)
500 g búzaliszt
2 teáskanál só
A forma kikenéséhez
20 g vaj
A bevonathoz
100 g vaj
130 g kristálycukor
4 teáskanál fahéj
A töltelékhez
100 g csokoládé

Elkészítés:


Egy edényben összekeverjük a meleg tejet, a meleg vizet, a puha vajat a cukrot és az élesztőt. A liszthez adjuk a sót, majd dagasztó gépbe tesszük. Alacsony fokozaton keverve apránként hozzáadjuk a tejes keveréket. Magasabb fokozaton keverve folytatjuk a dagasztást, amíg a tészta fényes és sima lesz. Ha túl nedvesnek érezzük a tésztát, még adhatunk hozzá lisztet. Nekem 5 evőkanállal kellett még bele. Amikor elkészült a tészta, az edényt letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, elkészítjük a bevonatot. Egy tálban összekeverjük a cukrot és a fahéjat, egy másik tálban felolvasztjuk a vajat. A kuglóf formát alaposan kikenjük vajjal. A megkelt tésztából kis darabokat csipkedünk. Mindegyikbe teszünk egy kis szelet csokit, majd 4-5 cm átmérőjű golyókat formázunk. Nekem 25 darab gombóc lett belőle. A gombócokat először megforgatjuk a vajban, majd a fahéjas cukorban. A kivajazott formába helyezzük, majd letakarva még 25 percet kelesztjük. Előmelegített, 180 C fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, azonnal kiborítjuk a formából, mert ahogy hűl, úgy szilárdul rajta a cukor, és beleragadhat.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://aprosef.hu/csokoladeval_toltott_majomkenyer_recept

Csokoládéval töltött majomkenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos madeleine (francia teasütemény)
Citromos madeleine (francia teasütemény)

Az összes hozzávalót egy tálba öntjük, és az egészet jól összekeverjük. A szilikonos kagyló sütőformába kis kanállal belekanalazzuk a tészta masszát. Előmelegített sütőben 190 fo...

Elkészítési idő: 30 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilváslepény
Szilváslepény

A zsírt a tojás sárgájával és a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a keményre vert fehérjét és a lisztes manduát. Tortaformát kikenjük vajjal, megszorjuk zsemlemorzsával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csokis keksz kókuszos töltelékkel:
Csokis keksz kókuszos töltelékkel:

A töltelék hozzávalóit előző este összekeverjük és betesszük a hűtőbe. A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük,majd elmorzsoljuk a vajjal,hozzáadjuk a tojásokat,összegyúrjuk,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viki
Mézes keksz
Mézes keksz

A vajat megolvasztjuk a mézzel, de nem kell forralni, csak a a vaj olvadjon fel. Ebbe belekeverjük a porcukrot, majd ha mézes rész nem meleg a tojást is. A lisztet, szódabikarbóná...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk