50 dkg darált hús
1 bögre rizs
1 tojás
4 kisebb(közepes) karalábé
1 nagy doboz tejföl
2-3 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
delikát
só, bors
A darált húst összekeverem a rizzsel, tojással, sóval, borssal, mintha paradicsomos húsgombócot csinálnék.
A karalábét meghámozom majd lereszelem vagy feldarabolom.
. Gombócokat formázunk a húsból és a fazékba tesszük, beleszórom az ételízesítőt. Kb 20 perc főzés után beleteszem a karalábét.
Főzés közben az elfőtt vizet pótoljuk.
Ha a gombócok megfőttek, összekeverjük a tejfölt a lisztel és behabarjuk.
A sertésoldalast előfőzöm kuktában, a fűszerekkel, babérlevéllel, fokhagymával. Amikor megpuhult a tepsiben elterített krumplira és hagymára fektetem, a kevés főzőlével meglocsolt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertésszúzet 2 ujjnyi vastagságú darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés zsíron átsütjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, zsíron puhára pároljuk. A megmosott szeletelt gombát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAkkor jó ha legalább egy napot pácolódott a hús, olyankor jönnek ki igazán az ízek. A húst vékony szeletekre vágom és jól kiklopfolom. Mindkét oldalát sózom, borsozom és mustá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk, és olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az apróra darabolt sonkát, és még kb 5 percig összefőzzük. A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a megpucolt, feld...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű