menu

Családireceptkönyv.hu

Különleges töltött karaj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg karaj egyben
1 marhahúsleves kocka
kb. 12 szelet bacon
1 nagy cikkekre vágott vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
olaj
Töltelékhez:
20 dkg túró
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyem
kis ágacska rozmaring (vagy szárított)
1 szikkadt zsemle
8 dk vaj
1 tojás
reszelt citromhéj
só, bors

Elkészítés:


A töltelékhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát és vágott petrezselymet a vajban megpirítom. A túrót a tojással, a kockára vágott zsemlével, a hagymával, és a fűszerekkel összekeverem.
A húst egy éles késsel lappá vágom. Gyengén megsózom, megborsozom mindkét oldalát, ráfektetem a baconszeleteket és rákenem a tölteléket. Szorosan feltekerem és összekötözöm. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon körben elősütöm, majd egy tepsibe rakom. A serpenyőből kiöntöm a felesleges olajat, kb. 2 dl vizet öntök hozzá, amiben egy húsleveskockát feloldottam. Az egészet a húsra öntöm. Tisztított, cikkekre vágott hagymát és fokhagymát teszek mellé, alufóliával letakarom és néha megforgatva kb. 200 °C-os sütőben legalább 1 órát sütöm, majd a vége felé leveszem róla a fóliát, és kicsit megpirítom. Hidegen és melegen is jó.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Stefánia vagdalt
Stefánia vagdalt

A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A fokhagymát lereszeljük. A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát...

Elkészítési idő: 1,5óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikolett
Mátrai borzaska sajttal-tejföllel
Mátrai borzaska sajttal-tejföllel

A húst nyolc szeletbe vágjuk, és alaposan kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy órára behűtjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, a reszelő középső (durva) fokán lereszeljük...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Bihari bundás karajszeletek
Karaj - Bihari bundás karajszeletek

1. A karajt kicsontozzuk és felszeleteljük. 2. A reszelt hagymát kevés olajon megpároljuk. 3. A hússzeleteket meghintjük sóval, borssal, szegfűborssal, pecsenyefűszerrel, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tepsis borda csípős paprikás sajttal
Tepsis borda csípős paprikás sajttal

A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borssal meghintjük. Serpenyőben vajat hevítünk, majd a húst szép pir...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk