menu

Családireceptkönyv.hu

Puncsos mignon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához
10 db tojás
200 g kristálycukor
200 g búzaliszt
1.5 db sütőpor
A puncs masszához
200 ml narancslé
100 ml víz
150 g kristálycukor
25 ml rum vagy rumaroma
2 evőkanál kakaópor
A bevonáshoz
1 kg fondán
2 csepp ételfesték - piros

Elkészítés:


Az első lépés, hogy készítünk 3 piskótalapot, ami úgy néz ki, hogy 2 db 3 tojásos, és 1 db 4 tojásos piskótalap. A 3 tojásos elkészítése: 3 tojás, fél cs sütőpor, 3 ek. víz, 6 ek. cukor és 6 ek. liszt. Összekeverem őket ebben a sorrendben és hozzáadom a felvert tojásfehérjét. A 4 tojásosnál ugyanez a recept (ahány tojás, annyi kanál víz és 2x annyi cukor és liszt)
Míg sülnek elkészíthetjük a szirupot. A narancsléhez adjuk a vizet, és a cukrot, majd sziruppá főzzük. Hagyjuk kihűlni. A 2 db 3 tojásos piskóta lesz a teteje, és az alja. Ezek még nem kellenek. A 4 tojásos piskótát meglocsoljuk a rummal, megszórjuk a kakaóporral, egy tálba tesszük, és annyi szirupot adunk hozzá, hogy jól össze lehessen gyúrni a masszát. Nem kell az összes szirup, ne áztassuk el! Ezt a masszát az egyik piskótalapra tesszük, erre helyezzük a másik piskótalapot, és betesszük a hűtőbe. Van, aki tesz rá súlyt, hogy tömörödjön. Baracklekvárral vékonyan meg lehet kenni a piskótalapok töltelékkel érintkező felét a tökéletes tapadás végett. Én nem tettem mivel a kezemmel kissé lenyomkodtam a masszát, nekem ez így elég volt. Hagyjuk pát órát a hűtőben, vagy akár egész éjjel. A fondánt (ez nem a nyújtható tortára való) megmelegítjük, színezzük majd villa, és kanál segítségével minden oldalról rácsorgatjuk, rácsra tesszük, és hagyjuk amíg megszárad a máz.

Puncsos mignon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Banánpudingos kekszes krémes
Banánpudingos kekszes krémes

A 4 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lazán összekeverjük a tojássárgás krémmel. Lazán beleforgatjuk a 2 evőkanál kakaóport, a 2 e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokitorta
Csokitorta

Elkészítés: Először is a piskótához kimérek mindent: egyik edényben a lisztet a sütőporral (kakaós esetén a kakaó is), másik edényben a cukor tej, olaj, tojássárga, harmadi...

Elkészítési idő: 90perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kókuszcsiga
Kókuszcsiga

A tejet kis lábasban meglangyosítjuk és elkeverjük benne a szalalkálit. A lisztet a puha (szoba-hőmérsékletű) Ramával, a tojások sárgájával és a porcukorral mély tálban összegyúrju...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Londoni aprósüti
Londoni aprósüti

A linzerhez valókat géppel kidolgozzuk, és 1/2 órát hűtőbe tesszük. Azután a tésztát 2-3 mm-esre kinyújtjuk, és megkenjük a lekvárral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk