menu

Családireceptkönyv.hu

Rózsafánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g liszt
150 ml tejföl
2 g porcukor
4 g fahéj (őrölt)
50 g vaj
3 db tojássárgája
1 csipet só
A sütéshez
olaj

Elkészítés:


Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát.Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát. A tésztát vékony liszten kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk.Három különböző átmérőjű (3-4-5 cm-es) kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle.A kiszúrt tésztalapokat körbe fél-egy centi mélyen bevagdossuk ollóval.A korongok közepét enyhén benedvesítjük, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás fölé. A tésztákat középen ujjunkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni. Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tegyük őket az olajba, majd ha szépen szétnyílt, és megbarnult, akkor fordítsuk meg őket. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak, de elég ideig süssük őket, hogy átsüljenek!

Trükkök, tippek, praktikák:


http://aprosef.hu/rozsafank

Rózsafánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lekváros - Finom habos sütemény
Lekváros - Finom habos sütemény

1. 30 dkg lisztet, 15 dkg vajat, 10 dkg cukrot, fél csomag sütőport tejjel összegyúrunk. 2. Kisebb tepsibe tesszük. 3. Félig megsütjük, majd (barack)lekvárral megkenjük, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Áfonyás-fehércsokis muffin
Áfonyás-fehércsokis muffin

A tojásokat és a barna cukrot habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat és joghurtot, és elkeverjük. Jöhet a liszt, a sütőpor, szódabikarbóna, kakaó. Folyékony, ragacsos, csoki...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Kakaós diótorta
Kakaós diótorta

Verjük fel a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a vajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót. Kenjünk ki vajjal egy tortaformát és öntsük bele az elkészített tésztát. Süssük 160...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Habos csokoládészelet
Habos csokoládészelet

A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, kakaóval, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet és az olajat, beleforgatjuk a habot. Papír...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk