50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
2-3 dl tej
7 dkg cukor
5 dkg vaj
1/2 kávéskanál só
2 tojássárgája
a töltelékhez: sárgabaracklekvár
a tetejére: porcukor
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd ismét kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpával mélyedést nyomunk, és mindegyikbe 1-1 teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
190 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul. A sütőből kivéve 5 percre konyharuhával letakarjuk, majd a fánkokat porcukorral meghintve tálaljuk.
Vitamin Rombusz . 3 egész tojás, 2 evőkanál eritrites-stevia, egy csipet só, 1 citrom reszelt héja, fél citrom leve, 2 evőkanál zsír, kisebb cukkini reszelve, 3 dl paradicsomlé,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyűliszteket összekeverjük, közepébe mélyedést teszünk. Ide tesszük az olvasztott zsírt és tojást, ezzel összekeverjük. A langyos vízbe tesszük a sót és az ecetet, majd apránként adag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval és a kakaóval összekeverjük. Egy másik tálban robotgép segítségével kihabosítjuk a puha vajat,beletesszük a cukrokat és a tojásokat. A kefirt elkeverjük a színez...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró. 2. Ezután ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes