menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsiben sült fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
2-3 dl tej
7 dkg cukor
5 dkg vaj
1/2 kávéskanál só
2 tojássárgája
a töltelékhez: sárgabaracklekvár
a tetejére: porcukor

Elkészítés:


Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd ismét kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpával mélyedést nyomunk, és mindegyikbe 1-1 teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
190 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul. A sütőből kivéve 5 percre konyharuhával letakarjuk, majd a fánkokat porcukorral meghintve tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vitamin Rombusz
Vitamin Rombusz

Vitamin Rombusz . 3 egész tojás, 2 evőkanál eritrites-stevia, egy csipet só, 1 citrom reszelt héja, fél citrom leve, 2 evőkanál zsír, kisebb cukkini reszelve, 3 dl paradicsomlé,...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Rétes 2.
Rétes 2.

liszteket összekeverjük, közepébe mélyedést teszünk. Ide tesszük az olvasztott zsírt és tojást, ezzel összekeverjük. A langyos vízbe tesszük a sót és az ecetet, majd apránként adag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vörös bársony torta
Vörös bársony torta

A lisztet a sóval és a kakaóval összekeverjük. Egy másik tálban robotgép segítségével kihabosítjuk a puha vajat,beletesszük a cukrokat és a tojásokat. A kefirt elkeverjük a színez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas "fátyol" bögrésen
Fahéjas "fátyol" bögrésen

1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró. 2. Ezután ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk