Hozzávalók:
240 g cukor,
150 ml víz (80 ml a szirup elkészítéséhez, 70 ml a zselatin beáztatásához)
80 g kakaó,
14 g zselatin,
160 g tejszín (33%-os).
Szitáljuk át a kakaót és áztassuk be a zselatint 70 ml vízbe. Főzzünk szirupot a cukorból és a 80 ml vízből, szórjuk bele a kakaót és jól keverjük össze. Melegítsük fel a tejszínt 80 fokosra és olvasszuk fel benne a zselatint. Keverjük össze a szirupot és a tejszínes keveréket és főzzük egy percig a glazúrt. Ha kihűlt hűtőszekrényben tároljuk egy napon keresztül. Mielőtt a tortát bevonjuk a glazúrral, melegítsük fel a bevonót 30 fokosra. Fontos, hogy a hőfokokra figyeljünk ahhoz, hogy a glazúr tökéletes legyen. Nagyobb torták esetében érdemes kétszeres mennyiséget főzni.
A glazúr elkészítéséről bővebb információt kaptok, ha megtekintitek a következő videót:
https://ketkes.com/tukorglazur-a-legbamulatosabb-bevonat-hetkoznapi-alapanyagokbol-keszul-a-fenyes-csoda/
A töltelékkel kezdünk. A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingból jó sűrű krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű250 g Mehl, Puderzucker und 1 Prise Salz mischen. Kalte Butter und 1 Ei zugeben, erst mit den Knethaken des Handrührers, dann mit den Händen zu einem gleichmäßigen Teig verarbeite...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A töltelékhez kikevertem a margarint a cukorral, hozzáadtam a tojásokat, a citromhéjat és az áttört túrót. 2. Egy 24 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem. 3. Összeáll...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA darál kekszet a kakaóporral összekeverjük. A puha margarint, a cukorral és a meleg tejjel elkeverjük, hogy a cukor elolvadjon Ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű