250 g erdei gyümölcs
50 g cukor
citromlé
70 ml víz
250 g mascarpone
320 g natúr joghurt
Porcukor ízlés szerint
40 g csokoládés keksz
Tejszínhab
1 evőkanál rum
Kezdjük azzal, hogy a gyümölcsöt, cukrot, citromlevet és vizet felfőzzük, majd körülbelül 2 percig forraljuk, időnként megkeverve, amíg a gyümölcsök szétfőnek és jó állagúvá válnak. Keverjük hozzá a rumot, és hagyjuk kihűlni.
Közben a mascarponét keverjük simára a joghurttal, ízlés szerint édesítsük porcukorral. A kekszeket durvára törjük, és belekeverjük a mascarpone-joghurt keverékbe, majd eloszlatjuk desszertpoharakban.
A kihűlt gyümölcsös masszát óvatosan rétegezzük a mascarpone-joghurt réteg tetejére. Díszítsük tejszínhabbal és néhány friss áfonyával, majd tegyük hűtőbe, hogy jól lehűljön.
Tálalás előtt néhány órával készítsük el, hogy kellően behűljön
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Zöldséghámozóval meghámozzuk a citromot, majd a héját egészen vékony csíkokra vágjuk. Egy kisebb méretű hőálló tálba belerakjuk a rizst, a citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVerd fel alaposan a tojásokat, és add hozzá a többi hozzávalót is a fenti sorrendben. Egy serpenyőben a pár csepp felforrósított kókuszzsíron mérsékelt tűz mellett a tésztából egy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű• 4 tojás sárgája, 26 dkg cukor, kikeverni, • 1 dl meleg víz, 1 dl étolaj lassan belekeverni, bele 26 dkg liszt, • ¾ sütőpor, 4 tojás fehérje összekeverni, 2 részre osztani, fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes