menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához szükséges:

1 nagyobb tojás

60 g margarin

250 g méz

1 csomag Kotányi mézeskalács fűszerkeverék

1,5-2 kávéskanál szódabikarbóna
500 g liszt

A krémhez szükséges:

8 ek. kristálycukor

1 ek. búzadara

1 l tej

2 cs. Bourbon vaníliás cukor

3 dl habtejszín

Elkészítés:


A tésztát még a sütést megelőző nap kell összegyúrni! Olvasszuk fel a margarint és a mézet. Keverjük el a lisztben a mézeskalács fűszert, majd adjuk hozzá a tojást és végül egy fakanállal alaposan keverjük össze mindezt a felolvasztott margarinnal.
Ha kissé szárazabb lenne a tésztánk, egy kevés olvasztott margarint adhatunk hozzá, ha pedig nagyon ragadós, akkor liszttel javítsuk!

Tekerjük folpackba és egy teljes éjszakára rakjuk a hűtőszekrénybe.
A krémhez a tejet keverjük össze a búzadarával és a cukorral, majd állandó kevergetés mellett főzzük meg. Hagyjuk kihűlni.

Közben verjük fel a habtejszínt és óvatosan keverjük össze a tejbegrízzel.

A tésztát nyújtsuk 4 egyenlő részre (2 mm-es vastagságúakra), majd 200 fokon légkeveréssel süssük meg őket.
A kihűlt lapokat óvatosan kenjük meg krémmel.
Pár órát hagyjuk pihenni, majd neki is eshetünk végre!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pite - Lusta asszony túrósa
Pite - Lusta asszony túrósa

A lisztet, kristálycukrot, sütőport összekeverjük, majd zsírozott tepsibe szórjuk a felét, rámorzsoljuk a túrót, ráforgácsoljuk a vajat, citromhéjat, mazsolát (ki mit szeret) és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
	BARACKOS-TÚRÓS PITE
BARACKOS-TÚRÓS PITE

- A 30 dkg lisztre szórjuk a sütőport, a 8 dkg cukrot és a szódabikarbónát, majd elmorzsoljuk a libazsírral. A tojás és a joghurt segítségével gyors mozdulatokkal homogén tésztává...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hamis hájas
Hamis hájas

A hozzávalókat összegyúrni és 12 órára hűtőbe tesszük . Ha sósat akarunk akkor erősebben sózzuk , ha édesen akkor majd porcukrozzuk ha kisül .

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Vaníliás kifli 4.
Vaníliás kifli 4.

A sütőporral és a porcukorral elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk a citrom levével és annyi tejföllel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Fél cm vastagságú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk