A tésztához szükséges:
1 nagyobb tojás
60 g margarin
250 g méz
1 csomag Kotányi mézeskalács fűszerkeverék
1,5-2 kávéskanál szódabikarbóna
500 g liszt
A krémhez szükséges:
8 ek. kristálycukor
1 ek. búzadara
1 l tej
2 cs. Bourbon vaníliás cukor
3 dl habtejszín
A tésztát még a sütést megelőző nap kell összegyúrni! Olvasszuk fel a margarint és a mézet. Keverjük el a lisztben a mézeskalács fűszert, majd adjuk hozzá a tojást és végül egy fakanállal alaposan keverjük össze mindezt a felolvasztott margarinnal.
Ha kissé szárazabb lenne a tésztánk, egy kevés olvasztott margarint adhatunk hozzá, ha pedig nagyon ragadós, akkor liszttel javítsuk!
Tekerjük folpackba és egy teljes éjszakára rakjuk a hűtőszekrénybe.
A krémhez a tejet keverjük össze a búzadarával és a cukorral, majd állandó kevergetés mellett főzzük meg. Hagyjuk kihűlni.
Közben verjük fel a habtejszínt és óvatosan keverjük össze a tejbegrízzel.
A tésztát nyújtsuk 4 egyenlő részre (2 mm-es vastagságúakra), majd 200 fokon légkeveréssel süssük meg őket.
A kihűlt lapokat óvatosan kenjük meg krémmel.
Pár órát hagyjuk pihenni, majd neki is eshetünk végre!
A lisztet, kristálycukrot, sütőport összekeverjük, majd zsírozott tepsibe szórjuk a felét, rámorzsoljuk a túrót, ráforgácsoljuk a vajat, citromhéjat, mazsolát (ki mit szeret) és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A 30 dkg lisztre szórjuk a sütőport, a 8 dkg cukrot és a szódabikarbónát, majd elmorzsoljuk a libazsírral. A tojás és a joghurt segítségével gyors mozdulatokkal homogén tésztává...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrni és 12 órára hűtőbe tesszük . Ha sósat akarunk akkor erősebben sózzuk , ha édesen akkor majd porcukrozzuk ha kisül .
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőporral és a porcukorral elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk a citrom levével és annyi tejföllel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Fél cm vastagságú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű