menu

Családireceptkönyv.hu

Omlós almás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg zsír
15 dkg porcukor
2 db tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
Ha nem áll össze,akkor egy kis hideg citromos vizet adok hozzá.
Töltelék:
1,5-2 kg alma lereszelve, citromlével meglocsolvacukor és fahéj ízlés szerint

Elkészítés:


az almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom\./
Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok,rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a másik tészta lappal, megszurkálom és megkenem tojás fehérjével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós batyu
Túrós batyu

Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokoza...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Túrós rácsos pite
Túrós rácsos pite

A hozzávalókból meggyúrom a tésztát és elosztom nagyobb és kisseb részre. Nagyobbik tésztát kivajazott, lisztezett 37x27 cm tepsibe egyenletesen bele tapogatom és mehet rá a tölt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SZIRNYIKI - OROSZ TÚRÓS PALACSINTA
SZIRNYIKI - OROSZ TÚRÓS PALACSINTA

A hozzávalókat előkészítjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A túrót villával szétnyomjuk, s beletesszük a többi hozzávalót - a sütőport, sót, cukrokat, lisztet előtte összekavarju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Diós-almás “ötperces”
Diós-almás “ötperces”

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tojást a cukorral jól elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, ezzel is elkeverjük, majd mehet bele a szódabikarbónával elkevert liszt. A tejföllel...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk