Hozzávalók nálam:
1 tojás
3 ek. erythritol
3 ek. olvasztott kókuszolaj
3 ek. citromlé
1 citrom reszelt héja
18 dkg darált mandula
2 púpos ek. kókuszliszt
1/2 tk. szódabikarbóna
1 rúd vanília kikapart belseje
áfonya szemek (friss v. fagyasztott)
A tojást az édesítővel habosra kevertem, 2-3 percig, majd az olvasztott kókusz olajat is hozzáadtam, ezzel is simára kevertem. A citromlevet, a citromhéjat és a vaníliarúd kikapart magjait is hozzáadtam, végül a száraz hozzávalókat kevertem bele. Teáskanál segítségével kis gombócokat formáztam, sütőpapíros tepsire rakosgattam, egy fakanál végével mélyedéseket nyomtam bele, ebbe tettem bele az áfonya szemeket. Az eredeti receptben fagyasztott van, azzal jobban néz ki, mert az áfonyalé megszínezi a kekszet. Persze áfonya helyett másféle gyümölcsöt is lehet használni. 175 fokos sütőben kb. 15 percig sütöttem, amíg a széle elkezd barnulni, akkor lesz finom ropogós kívül, puha belül.
1. 3-4 darab banánt meghámozunk és edénybe rakjuk. 2. Forraljunk fel ½ liter csemegebort cukorral és citromhéjjal, s keverjünk bele 4 tojássárgáját. 3. A tojások fehérjét v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat hámozás után 2 mm vastag karikákra vágjuk. (Erre a célra én egy éles, univerzális reszelőt használok, ami hullámosra vágja az uborkát, krumplit.) A cukkinikat héjastó...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű