FONDAN
1 kgporcukor
6 evőkanál víz
Fél kocka rama
2-3 evőkanál méz
1 csomag Horváth Rozi zselatin
A vízbe beáztatom a zselatint, majd felolvasztom, nemforralom
Beleteszem a mézet, a vajat, és szépen elkeverem benne.
Ez a folyadék mehet bele a cukorba, és addig dolgozom össze,míg szép sima tésztát nem kapunk. Mindig keményítőn kell nyújtani. Ha száraz, akkor vajas kézzel átgyúrom, ha ragad, akkor kevés keményítőmehet bele.
Virág massza
2 tojásfehérje összetörve
Fél kiló porcukor bele fehéredésig
18 grammcmc
Annyi zsiradék, hogy ne ragadjon a kezemhez
24 óra állás után használható
Készítem az első virágmasszát. A fehérjét robotgéppel veritek, és úgy bele a cukrot, tovább verni, amíg szépen kifehéredik, a cmcvel pedig már csak egy kicsit?de vigyázz, mert a cmc-vel már könnyen leégetheted a gépet.majd meglátod, és ha nagyon ragad, egy pici darabot használj egyszerre, azt meg keményítőzd :))
A tésztához a tejfölt, a zsírt, a 4 tojást a cukorral és a sóval összekeverem, belemorzsolom az élesztőt, és összegyúrom a liszttel. Könnyen gyúrható, nyújtható tésztát készítek, 6...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűPiskóta A tojásokat egészben a cukorral habosra felverjük. Lassan adagolva hozzákeverjük az olajat és a meleg vizet. Végül a sütőporos lisztet és a kakaóport. Két lapos tepsit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aljhoz az alapanyagokat összemorzsolom, majd egy sütőpapírral bélelt 22 cm átmérőjű tortaformába nyomkodom egyenletesen.5 perc alatt 165 fokon megsütöm. A krémhez az összes ala...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6-7 tojás habja 10 dkg dió összevágva 10 dkg étcsoki aprítva 5 dkg mazsola 10 dkg cukrozott gyümölcs 8 dkg liszt 12 dkg porcukor 4 dkg olvasztott vaj Az összevágott hozzá...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű