Hófehér, képlékeny jól formázható anyag, mely figurák, díszek, építmények, virágok, levelek - csokrok készítésére alkalmas. Lehelet vékonyra nyújthatjuk, száradás után porcelánszerű, törékeny. Növényi zsírral vékonyan lekent, vagy keményítővel meghintett felületen nyújtsuk, színezésre tömény festéket használjunk!
500gr cukorliszt
15gr Tragant por
15ml glukóz szörp
60ml víz
A cukor felét a Tragant porral és a kb. 40C-ra melegített glukóz/víz oldattal elkeverjük. Légmentesen becsomagolva 30percet állni hagyjuk, majd a maradék cukrot hozzágyúrjuk. Légmentesen becsomagolva 24órát pihentetjük és alaposan átgyúrva annyi cukrot adunk hozzá, hogy ne ragadjon a kézhez. Hosszabb tárolás esetén ajánlott hűtőben tartani és használat előtt szoba hőmérsékletűre melegíteni.
A kolbászt, a lilahagymát aprítógépben összevágjuk, a főtt tojást felaprítjuk, majd az összes hozzávalóval alaposan összekeverjük. Meleg szendvicskrémnek is tökéletes, vagy friss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1,5 kg barackot megpucolunk, eltávolítjuk a magját, majd egy kevés vízben a cukrokkal felfőzzük. Ezután botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a pudingot. Felforral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű