Tészta:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 ev.k. porcukor
20 dkg Rama
1 pohár tejföl (2 dl)
csipet só
Mindent összekeversz szárazon és utána a tejföllel össze állítod. Ha kíván még nedvességet egy pici tejjel pótolód ! Hagyd egy kicsit pihenni, hogy a liszt duzzadjon.
Töltelék :
nem mérem a diót de egy félkilót biztos megdarálok. 25 dkg kristálycukrot rakok bele. Felforralt vizet amit jóval előbb már félre tettem , óvatosan öntögetem és fokozatosan villával tapicsgolom a dióval. Ne legyen híg, ne legyen száraz olyan masszív állagot kell csinálnod.
A leveles tésztát megfelezzük, majd vékonyra nyújtjuk. Lekenjük felvert tojással. Pizzavágóval 2 cm-es csíkokra vágjuk, és fél cm-es átfedésekkel feltekerjük alumínium csőre, alufó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát gyengén kinyomkodjuk, ha túl leves lenne. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formába öntjük, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖssze gyúrni és hűtőben pihentetni 1-2 órát. Kézzel gyúrtam szét a sutopapiron a tetejére szilva és pici cukor. A széleket kicsit vissza hajtottam. 175 fokon kb. 40 perc sütés.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A meghámozott és magházától megtisztított almát feldaraboljuk, majd a cukorral sűrűre főzzük. 2. A vaníliás pudingporokat elkeverjük a 3 dl hideg vízzel, hozzáadjuk az almáh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű