menu

Családireceptkönyv.hu

Ostya recept/ a szlovák nénitől szoktam venni/


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Recept 1 adaghoz (kb.200db,soknak tunik,de higgyetek el,sutni sokkal tovabb tart,mint elpusztitani): 1kg simaliszt,3dl krist.cukor,1cs.van.cukor,2 tojas sargaja, fel sutovaj (125g felolvasztva,de nem forron),8 evokanal olaj,1 l tej, 1 l viz. A tojassargakat elkeverjük a cukrokkal utana hozzaontjuk a vajat,elkeverjuk.hoozaadjuk az olajat,elkeverjuk.ezutan nagyon lassan hozzaadjuk a lisztet,kozben keverjuk,a vegen pedig a tejet+vizet lassan,ovatosan,folyton keverve,vigyazva, h ne legyen csomos (ez jo hosszu folyama, sokat kell lassan keverni). Az a jo, ha szobahomersekleten hagyjuk pihenni a palacsinta tesztahoz hasonlo keverekunket (en altalaban 20 perc pihit mindig hagyok neki, de1-2 ora sem art), de olyankor is idokozonkent keverni kell, csakugy,mint sutes kozben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pisztáciás baklava, cukormentesen (Fistikli dürüm)
Pisztáciás baklava, cukormentesen (Fistikli dürüm)

A pisztáciát daráld apróra, majd add hozzá a darabolt, kimagozott datolyát. A vaj harmadával és a rózsavízzel lazítsd és ízesítsd. A réteslapot nedves konyharuhára terítsd, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nagy
Boci süti
Boci süti

A hozzávalókat először a liszt nélkül jól kikavarjuk, majd összekeverjük a szódaporral elkevert liszttel. Kicsi vagy közepes méretű tepsit kilisztezünk, és a masszát beleöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Zsuzsa
Püspökkenyér
Püspökkenyér

A püspökkenyérformát kizsírozzuk, kilisztezzük. A gyümölcsöt apró kockára vágjuk. A mazsolát megtisztítjuk, forró vízzel megmossuk, ruha között megszárítjuk. A csokoládét kistány...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
A legfinomabb házi tiramisu
A legfinomabb házi tiramisu

Egy tálban a két egész tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajkrémet. Másik tálban a habtejszínt kemény habbá verjük, melyet óvatosan a vajkrémes masszához keverünk. E...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk