Hozzávalók 7-8 darab palacsintához
3 tojás (M-es méretű)
3 dl bármilyen magtej (kókusztej, mandulatej stb.)
1 csipet só
3 dkg tápióka keményítő vagy tápiókaliszt
a sütéshez: kókuszolaj
A hozzávalókat habverővel összekeverjük. A palacsintasütőben felhevítjük az kókuszolajat. Szétoszlatunk benne 1 merőkanálnyi tésztát (a merőkanál kisebb, mint 1 dl-es legyen), majd addig sütjük, amíg át nem tudjuk fordítani. A másik oldalát is sütjük 1/2 percig, végül tányérra csúsztatjuk vagy fordítjuk.
Ugyanolyan vékony palacsinta készíthető így, amilyen a megszokott, liszttel készült változat. Tálalhatjuk töltve, feltekerve, hajtogatva vagy rétegezve is
Tipp: bár a tészta jóval hígabbnak látszik a megszokott palacsintatésztánál, pár pillanat alatt megsül és könnyen megfordítható.
http://szepsegtar.blogspot.hu/
Egy vaníliás pudingot megfőzök 3 dl tejben és két kanál cukorral. Ha megfőtt hagyom egy kicsit hűlni majd hozzá keverek 2-3 dl joghurtot apránként. A joghurtos pudingot összekevere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A piskótát a szokásos módon elkészítjük. Nagy gáztepsiben megsütjük és még forrón feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt mogyorókrémmel megtöltjük, felteker...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tonhalszelet mindkét oldalát bekenjük olívaolajjal, és sózzuk-borsozzuk. Majd egy forró, száraz grill serpenyőben, mindkét oldalát 2-3 percig sütjük. Nem szabad sokáig, és akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű