menu

Családireceptkönyv.hu

svéd uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- 4 kg uborka
- 1 kg hagyma
- 1 dl só
- 8 dl cukor
- 2,5 dl 20%-os ecet
- 1 kávéskanál szalicil
- 1 kávéskanál borkén

Elkészítés:


Az uborkát megmossuk, tesómmal meg is súroltuk, hogy a szúrós külső részétől megszabadítsuk. Mi lilahagymát és vöröshagymát használtunk, de igazából a lilahagyma színe nem fog érvényesülni az ecet miatt. A hagymát és az uborkát (héjával együtt) leszeljük, rétegesen egymásra helyezzük, majd rászórjuk a cukrot, sót, borként, szalicilt és ráöntjük az ecetet. Szerintem az ecetből valamivel kevesebb kell, de amíg érik a csalamádé néha megkóstolhatjuk és ha úgy találjuk, hogy túl édes, még mindig önthetünk rá ecetet.

1-2 napig tiszta konyharuhával letakarva állni hagyjuk, néha megkeverjük, aztán üvegekbe töltjük, és rámerjük az állás közben eresztett levét. Lezárjuk az üveget és mehet is a polcra.

Engem a hagymás uborkasalátára emlékeztet az íze. Anditól kérdeztem, hogy a szalicilt mivel helyettesíthetem, ő a nátrium-benzoátot ajánlotta vagy azt, hogy egy rétegnyi olajjal zárjam le a tetejét. Van valakinek egyéb ötlete? Szívesen fogadnám!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Csoki? Tátra?
Csoki? Tátra?

Elsőként a ganázst készítettem el, amihez tejszínt melegítettem össze csokoládéval, folyamatosan kevergetve addig, amíg a csoki teljesen elolvadt. Ezután édesítettem (sűrűn tesztel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rizsibizi
Rizsibizi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Őszi szájban olvadós sütőtök keksz
Őszi szájban olvadós sütőtök keksz

Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. Majd béleljünk ki 1-2 tepsit sütőpapirral. 2. Egy nagy tálban verjük enyhén habosra a vajat a xilittel, majd adjuk hozzá a sütőpo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar puszedli,csodás és finom
puszedli,csodás és finom

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk