menu

Családireceptkönyv.hu

Csorvási pogácsa


Írta:

Adag: 8
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt
50 dkg Ráma margarin
1 csapott evőkanál só ( érződjön a nyers tésztán a sósság)
5 dkg élesztő
1/2 sütőpor
1-1,5 dl tej
15-20 dkg reszelt sajt
2 tojássárgája

A lekenéséhez:
1 felvert tojás
reszelt sajt

Elkészítés:


A lisztet a sóval,sütőporral elkeverem,a margarinnal,tojássárgákkal elmorzsolom.
Az élesztőt 1 dl tejben,pici cukorral felfuttatom és a többi anyagokkal jól begyúrom.
15 dkg reszelt sajtot is tettem a tésztába.
Ha kell,akkor még adhatunk hozzá tejet, vagy ha esetleg lágyabb a tésztánk akkor lisztet adunk hozzá. Én nyersen megkóstoltam a tésztát, és tettem még bele sót.
Folpackkal letakarva a hűtőbe tesszük.
Este begyúrjuk és másnap süthetjük.
A tésztát egyszer átgyúrva 2 cm-esre nyújtjuk,felvert tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
A pogácsákat kiszúrjuk és sütőpapíron vagy zsírozott tepsin megsütjük.
A leeső részeket összegyúrtam és rudakat vágtam belőlük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tésztába az eredeti receptet használva teszek még 2 db natúr vagy füstölt sajt ízű tömlős sajtot is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Mákos kréker
Mákos kréker

Fél cm vastagra nyújtjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Fornetti pogácsa
Fornetti pogácsa

Egy dl langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk. A sót hozzá keverjük, majd a többi hozzávalóval könnyű tésztát gyúrunk. Lisztezett munkalapon...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Túrós puffancs
Túrós puffancs

A történet rém egyszerű, mert csak mindent össze kell keverni. ? A túrót a tojással, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a lisztekkel elkevert sütőport, majd a zabpelyhet is, és jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos ropogós
Sajtos ropogós

A reszelt sajtot keverjük össze a liszttel, adjunk hozzá vajat és hideg kézzel, a lehető leggyorsabban morzsoljuk össze. Adjunk hozzá 1-2 kanál vizet, hogy összeálljon. Tegyük 1 ó...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk