35 dkg kakaós keksz
10 dkg vaj
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál porcukor
0,5 dl langyos tej
A krémhez:
6 dl habtejszín
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
0,2 dl tej
1 tasak zselatin
A kekszet összetörjük és a többi hozzávalóval együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk. Egy lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk és betesszük a hűtőbe. A habot felverjük, beledolgozzuk a porcukrot is. A csokoládét felolvasszuk, hozzákeverjük a kakaóport és kihűtjük. A zselatint a tejben oldjuk fel és belekeverjük a habba a kihűlt csokoládéval együtt. A kekszes alapra halmozzuk és lehűtjük. Mikor szilárddá válik, óvatosan szeletelhetjük. A tetejét megszórhatjuk kakaóporral, de enélkül is ízletes édesség.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk az áttört túrót, a pudingport, a tejfölt, a cukrokat, a lisztet, a tejet, az olajat, valamint a citrom héját és levét. Az egésze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémet összekeverjük a cukorral, majd a tejjel és felverjük a csomagoláson lévő leírás szerint. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot. Egy süteményformába rakunk egy réteg kek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját. Közben gőz felett felolvasztjuk az é...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: NehézA tejet és a tejszínt tegyük fel főni a kókuszreszelékkel és a cukorral és vaníliával, majd forrás után adjuk hozzá a búzadarát. Keverjük el, majd rakjuk rá a fedőt, és hagyjuk pih...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Közepes