(29 cm átmérőjű piteformában sült az enyém):
8 dkg vaj
16 dkg liszt
csipet só
1 púpozott ek porcukor
kb. 2 ek tejföl
A krémhez:
50 dkg mascarpone (nekem a Lidl-é vált be a legjobban az ár/érték arányt tekintve)
5 tojás sárgája
10 dkg porcukor
fél vaníliarúd magjai, vagy vaníliakivonat
A habhoz:
5 tojásfehérje
10 dkg porcukor
m1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk; először elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzáadjuk a többi belevalót is. Kinyújtjuk, a formába fektetjük, és 160 fokos sütőben 15 percig elősütjük. Közben elkészítjük a krémet: egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat, és az elősütött tésztára simítjuk, és újabb 15-20 percig sütjük, amíg a krém meg nem szilárdul. Kivesszük a sütőből kicsit hűlni hagyjuk, és felverjük a habot, de ne teljesen keményre, majd a vége felé hozzáadjuk a porcukrot. Elrendezzük a habot a krémen, és visszatoljuk a sütőbe nagyjából újabb 15-2 percre, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.
Elég nagy edény kell hozzá, a sima konyhai tál kicsi lesz! A tojásokat összekeverjük a vajjal és a cukorral, majd addig keverjük géppel, amíg a cukor teljesen felolvad. Ekkor ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt enyhén felverem, hozzáadom a joghurtot és a végén a lekvárt. Legalább 2 órát a fagyasztóban dermesztem és időnként átkeverem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük az édesítőszerrel és a sóval. Hozzáadjuk a tojást és tovább habosítjuk, amíg egynemű nem lesz. Robotgéppel belekeverjük a szénhidrátc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 6 tojássárgáját kikeverjük az édesítővel, a fehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk a kakaót, a szódabikarbónát, ízlés szerint még édesítőt és az egészet a tojásfehérjével és a sárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes