Mária Erhardt 30dkg reszelt cukkini (most "helyastól" s nem kicsavarva), 5dkg zöldbanán liszt, 5dkg tápióka liszt, 4 dkg tojásfehérje por, só, fokhagyma, medvehagyma, gyömbér (ízlés szerint amilyet szeretnétek), 3 tojás s víz, hogy sűrű massza legyen. A tápióka liszttől picit sütéskor felpuffad utána összeesik. A lisztet, fűszereket, zöldségeket lehet variálni. Finom hagymával, spenóttal, répával, zellerrel, sóskával, céklával. Mariann sztem finom lehet szárított paradicsommal és olíva bogyóval is. Finom, gyors és fagyasztható, piritósnak is és "bundáskenyérnek" is (akkor zöldség nélkül). Bambuszrosttal ropogós lesz.
A lisztből, tojásból, margarinból egy középkemény sós linzertésztát készítünk. Félretesszük pihentetni, amig elkészül a töltelék. A margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a kétfé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a tojássárgákat a liszttel és egy kicsi tejjel simára kavarjuk. majd a többi tejet hozzáadva felfőzzük, és belekeverjük a reszelt sajtot. A vajat kihabosítjuk, összekeve...
Elkészítési idő: kb, 1 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a lisztet, a zsiradékot, a tejfölt, a bort /jelen esetben a rumot/, a sót, a tojást és a felfuttatott élesztőt h...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes