menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyás pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg liszt, 25 dkg rama, 5 dkg zsír, 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 kávéskanál cukor, 1 evőkanál só, 25-30 dkg burgonya, 2 db tojás
Kenéshez: 1 db tojás


Olvass tovább: http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/burgonyas-pogacsa/

Elkészítés:


A burgonyákat megfőzzük, majd meghámozzuk, és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni.
1 dl tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt majd 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a zsírt, a rámát és összemorzsoljuk őket, majd mehet hozzá a tojás, só, a felfuttatott élesztő a maradék 2 dl tej és a kihűlt burgonya. Az egészet jól összegyúrjuk, dagasszuk,

majd tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen 1,5 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk 1,5 cm magasra, késsel becsíkozzuk,

majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Két tenyerünk közt kicsit megsodorgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 30 percig letakarva kelesztjük még.

Érdemes helyet hagyni köztük, mert még sütés közben is fognak kicsit nőni. A tojást kis tálba villával felverjük, majd megkenjük a pogácsákat és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.


Olvass tovább: http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/burgonyas-pogacsa/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Kefires kiflik
Kefires kiflik

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk. A margarint habosra keverjük a sóval. 4 részre osztjuk a tésztát. 30 cm-es átmérőjűre k...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
 407.SAJTOS CSIGA
407.SAJTOS CSIGA

A lisztben elkeverem a sütőport és a sót, majd a hideg, felkockázott vajjal elmorzsolom. A tejfölben elkeverem a tojások sárgáját és a vajas liszthez adom. Egy könnyen kezelhető,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Receptek
Perecke, GM
Perecke, GM

A hozzávalókat összegyúrjuk, kemény tésztát kapunk. A formát kiolajozzuk, és szilikon kanállal besimítjuk a formákba, 200C-fokon 6-8 perc alatt készre sütjük. Aki szereti köménym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Húsvéti fonott kalács
Húsvéti fonott kalács

Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vaj kivételével összedolgozzuk a többi hozzávalóval, jól kidagasztjuk. Ha szép sima, hólyagos a tészta, apránként beledolgozzuk a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk