Cukkini sajt (Paulik Erzsébet receptje)
1 közepes cukkini
fél deci víz
kevés só
1-2 gerezd fokhagyma vagy egyéb zöld fűszer(elhagyható)
3 púpos evőkanál natúr zselatin (ez épp egy csomag)
1 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál kacsazsír
A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk felöntjük a vízzel, majd fedő alatt pár percig puhára pároljuk. Leszűrjük, és turmixgépbe simára turmixszoljuk. Ezután mehet hozzá a zselatin, (amit langyos vízben feloldunk) zsír,citromlé, fokhagyma és ezekkel is összeturmixoljuk. Egy formát kibélelünk folpakkal és a meleg masszát beleöntjük. Éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szépen szeletelhető.
Egy pohárban megmikrózzuk a tejet, a mikró teljesítményétől függően 5-10 másodpercig. Langyosnak kell lennie. Ezután beleszórjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Lefedjük,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz1. Svinjski lungić očistiti od masnoće i žilica. Izrezati na prst debele fete, pa posoliti i popapriti s obje strane. Pržiti meso na ulju s obje strane dok ne porumeni. Izvadit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, felkockázzuk. A szalonnát és a hagymát is feldaraboljuk. Kevés zsíron elkezdjük pirítani a szalonnát, majd mikor kiengedi, hozzáadjuk a hagymát. A hagymát addig p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felrakom egy olyan edénybe, ami nem kozmál le, egy tálba feltöröm a tojásokat, és hozzá öntöm a tejhez, kissé sózom, hozzá adom a cukrot, a Vanillincukrot is, és óvatosan...
Elkészítési idő: 30-40-perc Nehézség: Könnyű