Ecetes Tészta:: 40 dkg liszt, 15 dkg zsír, 1 citrom reszelt héja, 1 ek. ecet, 10 ek. víz. A hozzávalókból tésztát gyúrunk kisodorjuk lisztes deszkán 3 mm vastagra, és egy pohár segítségével köröket szaggatunk. A TÖLTELÉK:: 20 dkg darált dióhoz hozzáadunk, 10 dkg cukrot, fahéjat, rumaromát, és annyi vizet hogy krémes állagú legyen. A körök közepébe egy kanál diót teszünk és a másik felét ráhajtjuk, és villa segítségével lenyomkodjuk. { a töltelék, lehet kókusz, gesztenye, puding, lekvár, mák, túró, ki mit szeret. } Egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, és melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Ez is egy olcsó, sok oldalú, gyors süti, és napokig eláll ha marad.
A hozzávalókat összekeverjük. Piskótát sütünk. Majd ha megsült kis kockákra vágjuk. Elkészítjük a mázat hozzá. A margarint felolvasztjuk és hozzáadjuk a cukrot, kakaóport és a...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesA cukrot kikeverjük a tojássárgájákkal és az olajjal. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarjuk. Kis fahéjjal vagy...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA vajat és a cukrot összemixeljük, majd a tojásokat egyenként, az ételszínezőt, kakat és vanillint hozzákeverjük. A sót az íróval külön összekeverjük. Egyenként hozzáönteni a va...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojásfehérjéket egy nagy tálban félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Belekeverjük a vaníliakivonatot is. A keményre vert tojásfehérjéhez l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű