Habos krémes Csíki Annamáriától
Nagy méretű gáztepsiben (38x38) 5 kisebb tojásból vékony piskótát sütöttem.
9 tojásfehérjét, 1 csipet sóval elkezdtem verni, apródonként 20 dkg kristálycukrot adtam hozzá. Kemény habbá vertem. Félretettem.
4 cs. vaníliás pudingport egy nagyobb zománcos edénybe szórtam, tettem hozzá 10 dkg cukrot és 2 dl hideg vízzel elkevertem. Hozzáöntöttem 1 liter forrásban lévő vizet és 2 perc alatt sűrűre főztem.
Ebbe a forró pudingba belekevertem a tojáshabot, majd a tűzre visszatéve, még főztem kb. 4-5 percig. Közben álladóan kavargattam. Óvatosan, ne törjön!
Még melegen ráöntöttem a piskótalapra. Elsimítottam, majd hűtöttem.
Fél liter tejszínt, némi cukorral, vaníliás cukorral és habfixálóval felvertem és rákentem a főzött krém tetejére, Kicsit megcifráztam és kakaóporral nagyon enyhén megszórtam. Jó étvágyat!
Elkészítés A lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgájával valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót összekeverjük, majd ha összeállt a massza, kis golyókat formázunk belőle, és kókuszreszelékbe hempergetjük őket, úgy fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojást a cukrokkal ,a reszelt almával kikeverjük. Jó 5 percig keverjük. A sütőport a liszttel,kávéval,dióval összekeverjük. Hozzá adjuk az előző masszához. Fakanállal szépe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, vagy késes aprítóval összedolgoztatjuk, majd kis gombócokat formálunk belőle. Kókuszreszelékben meghempergetjük, és felhasználásig hűtőben tároljuk. A...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű