10 dkg vaj
10 dkg krémsajt
15 dkg kolbász
3 főtt tojás
1 csapott evőkanál mustár
Só, őrölt bors, ízlés szerint
Kb. 4 db paprika, mérettől függően
A vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott felaprított kolbászt. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval, borssal és a mustárral. 2-3 paprikát is apró kockára vágunk, ezt is hozzáadjuk. A paprikákat kicsumázzuk, és megtöltjük ezzel a töltelékkel. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
Tipp: elkészíthetjük csak zöldpaprikából is, de ha több színűt használunk, akkor mutatósabb lesz a végeredmény.
Csak a klasszikus teavaj jó hozzá, a margarin nem, mert az túl puha, és akkor nem lehet szeletelni.
1. A tésztához a zabpelyhet daráljuk le közepesen durvára. (Turmixgép megfelelő erre) 2. Langyos tejbe keverjük el az élesztőt és pihentessük, majd keverd össze ezt a zabpehellyel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagyobb edényben felteszünk főni vizet. 2. Amikor felforrt, megfőzzük benne a burgonyát 40 perc alatt. 3. Miután kicsit hűltek, hosszában félbevágjuk, a belsejébe ür...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük. A csirkemellet felöntjük a paradicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű