menu

Családireceptkönyv.hu

Magyaros gombócleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 2 személy részére:

2-3 db krumpli
10 dkg füstölt kolbász
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika
1 db tojás
liszt (1 tk a leveshez + amennyit a gombóc felvesz)
petrezselyemzöld
ételízesítő

őrölt bors
majoranna
2 dl tejföl
a krumpli főző leve + víz


A krumplit főzzük puhára enyhén sós, ételízesítős vízben, majd szűrjük le, és a levet tegyük félre, mert később még szükségünk lesz rá. A krumplit törjük alaposan össze, (v. krumplinyomón nyomjuk át) majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A vöröshagymát vágjuk apróra, majd kezdjük el az olajon megpárolni. Amikor már üveges, nyomjuk bele a fokhagymát, és szórjuk meg egy teáskanál liszttel. Ezután szórjuk meg pirospaprikával, majd öntsük fel a leszűrt, és félretett krumplilével, és annyi vízzel, hogy kellő mennyiségű levest kapjunk. Ízlés szerint sózzuk, majd szép lassan főzzük kb. 15 percig.

Közben a kolbászt, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a teljesen kihűtött krumplihoz. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, majd adjuk hozzá az egész tojást és néhány kanál lisztet. Kezdjük el összedolgozni a masszát, és ha szükséges akkor még tegyünk hozzá annyi lisztet, hogy egy könnyen formázható, masszát kapjunk. (akkor jó ha már nem ragad a kezünkhöz, és a tálhoz sem)
Ezután vizes kézzel formázzunk a masszából diónyi gombócokat.

A tejfölt keverjük simára egy kevés levessel, majd csorgassuk hozzá a többi leveshez. Ezután forraljuk ki, majd tegyük bele az elkészült gombócokat. Szintén forraljuk fel, majd főzzük kb. 10 percig, hogy a gombócok is megfőjenek.

Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg a levest apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.

Elkészítés:


http://gizi-receptjei.blogspot.hu/2009/02/magyaros-gombocleves.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös gombaleves
Tejfölös gombaleves

Így készült : Egy kisebb fej hagymát és egy sárgarépát felkockáztam, olajon dinszteltem.Előbb kicsit a hagymát,majd hozzá a sárgarépát és 2-3 evőkanál konzerv gombát is.Teszek rá...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Sajtleves
Sajtleves

A húsleveskockákat 1 l forró vízben feloldom. A vajat felolvasztom, hozzákeverem a lisztet, majd fokozatosan a húslevest. Ezután hozzáöntöm a bort, beleteszem a fokhagymakrémet, az...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagyma krémleves
Fokhagyma krémleves

Leveskockából elkészítjük a húslevest. Közben a fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk, majd az olvasztott vajon megfuttatjuk. Rászórjuk a lisztet, és kb. fél percig pirítjuk. Felenge...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Betyárleves
Betyárleves

Olajon megpirítjuk a hagymát, a sonkát és a karajt megfuttatjuk rajta. Fokhagymát is teszünk hozzá. Sóval, borssal, ételízesítővel és majorannával ízesítjük, majd felöntjük vízzel....

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk