menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos ropogós keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
250 g sima liszt
100 g vaj
1 tk porcukor
1 tk só
1 tk sütőpor
60 g sajt
50 g magok
150 ml víz

Elkészítés:


Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sütőport, a sót, a cukrot, a magokat és a finomra lereszelt sajtot. Hozzáreszeljük a hideg vajat, és összekeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan összedolgozzuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd formákat szaggatunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 °C-os forró sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Spenótos-fokhagymás hajtogatott pogácsa
Spenótos-fokhagymás hajtogatott pogácsa

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Leveles túrós pogácsa
Leveles túrós pogácsa

Összedolgozzuk a hozzávalókat, nylontasakban 1 órára a hűtőbe tesszük. Ha kivesszük, kicsit átgyúrjuk, kettévágjuk (nem fér el nyújtáskor a deszkán egyben) Vékonyra kinyújtjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sós kifli
Sós kifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
SZERENCSEMALACOK
SZERENCSEMALACOK

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és langyos helyen felfuttatjuk (állni hagyjuk, amíg a tetején halványbarna, vastag hab keletkezik). A vajat belemorzs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk