menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos rúd(kipróbált,friss,finom)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45 dkg liszt,
1 margarin,
2 dl tejföl,
1/2 csomag sütőpor,
25 dkg reszelt sajt /trappista vagy óvári /
1 kávéskanál só,
1 tojás a tészta kenéséhez
Elkészítése

Elkészítés:


A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, bele morzsoljuk a margarint, majd alaposan összegyúrjuk a sajttal és a tejföllel. / a sajtból kb.3 dkg-ot kihagyhatunk a teteje beszórásához, vagy aki szereti köménymagot is szórhat rá

Fóliába tekerjük és 1 órára a hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, derelye vágóval kb. 1 cm széles 6-7 cm hosszú csíkokra vágjuk. Tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a maradék sajttal, esetleg köménymaggal, és egyenként margarinnal átkent sütőlemezre rendezzük. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép rózsaszínre sütjük.

Túlságosan ne szárítsuk ki, de ha véletlenül úgy adódik is kitűnő rágcsálni valót kapunk.

Sokáig el áll!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anna Gazsi
sajtos
sajtos

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán ½ cm-re nyújtjuk. A tetejét felvert tojás fehérjével lekenjük, majd reszelt sajjtal megszórjuk. Tetszőleges formára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pihe-puha pogácsa
Pihe-puha pogácsa

A lisztet egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, a sót és a tojásokat. A tojásokat felverve keverem bele (teszek félre belőle a pogácsák tetejének a kenésére). A margarint és a...

Elkészítési idő: 70
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anna
Túrós párna
Túrós párna

A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután enyhén lisztezett felületen, kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtunk. Viz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kosárka - Pikáns kosárkák
Kosárka - Pikáns kosárkák

1. A lisztből, a vajból, a tojásból és a sóból omlós tésztát gyúrok. 2. Folpackba csomagolva a hűtőben pihentetem addig, amíg elkészítem a tölteléket. 3. A hagymát és a szal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk