menu

Családireceptkönyv.hu

Szoljanka leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 db hagyma
4 dkg margarin
2 ek paradicsompüré
1,5 l csontlé (ha nincs, akkor víz + húsleveskocka)
20 dkg sonka (vagy maradék sült vagy kolbász)
1. db savanyú uborka
10 szem kapribogyó
Kapor
Citromkarikák
Tejföl.
1 mk só
1 babérlevél

Elkészítés:


A hagmát felcsíkozzuk, a margainom medinszteljük, majd beletesszük a paradicsom pürêt, jól elkavarjuk. Felöntjük a csontlével, megsózzuk, beletesszük a csíkokta vágott uborkát, kapribogyót, babérlevelet, a csíkokra vágott sonkàt. Addig főzzük, amíg a hagymya puha, de még roppanós nem lesz. Végül hozzáadjuk az aprítoott kaprot, főzzük még egy percig, és elkapcsoljuk alatta a lángot.
Tejföllel, citromkarikával tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ágnes
Jókai bableves
Avatar Ágnes Kedvelnék
Jókai bableves

Megpucoljuk az összetevőket. Előbb a hagymákat, melyeket apró kockákra vágunk és beletesszük a kevés zsiradékba. Megdinszteljük, azaz üvegesre pároljuk. Most rátesszük a kockára vá...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gulyásleves
Gulyásleves

70-80 dkg marhahúst (aki nem szereti lehet sertéshús is) apró kockákra vágunk. 1 fej hagymát szintén nagyon apróra összevágunk. Pici olajon megdinszteljük a hagymát és a húst, néha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Frankfurti leves bazsalikommal
Frankfurti leves bazsalikommal

Az olajon megfuttatjuk a hagymát, és beletesszük a kockára vágott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel (kb. 2 l), és 20-25 perc alatt készre főzzük. Hozzáadjuk a kar...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Bakonyi tarhonya leves
Bakonyi tarhonya leves

A zöldségféléket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró, a sárgarépát és a burgonyát 1×1 cm-es kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük. Nagy lábasban, az olajon pirítani kezdjük a vör...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk